15 de nov. 2007

Societat de la Informació

106.- Ampliar el concepte de servei universal amb la inclusió de l'accés a la banda ampla, la telefonia fixa amb consideració de la telefonia IP, i la telefonia mòbil.

107.- Assolir, a partir de polítiques de xoc, els nivells d’accés a Internet dels països més avançats i abaratir la connexió a la banda ampla, que en l'actualitat és un 30% més cara que la mitjana europea.

108.- Impulsar el coneixement i la formació en TIC de la ciutadania com a garantia de la igualtat d'oportunitats i de cohesió social i territorial.

109.- Consolidar, a partir de Polítiques actives, un sector TIC competitiu a nivell internacional. Des de les administracions públiques s’ha d’afavorir el treball conjunt del món universitari, l'empresa i el propi sector públic.

110.- Avançar en una autèntica Administració Electrònica més transparent, oberta i participativa que transformi i ajudi a fer més eficient la gestió pública.

111.- Apostar pel coneixement i les tecnologies lliures i els estàndards oberts, com una opció estratègica per contribuir a la competitivitat de la nostra indústria cada cop més orientada als serveis que no pas als productes.

112.- Elaborar una Carta dels drets de la ciutadania digital. En especial, alfabetització digital, impuls de la identitat digital i garanties de protecció de la privacitat des de l'aspecte tecnològic i jurídic.

113.- No generalitzar el cànon digital de manera indiscriminada perquè suposa un obstacle al desenvolupament de la societat de la informació. Cal impulsar mesures coherents i proporcionades que discriminin els usos dels diferents suports digitals.

3 comentaris:

Penkamuska ha dit...

Molt bé per al punt 111, és molt important. No té sentit que cada any l'administració es gasti tants i tants diners en llicències de software privatiu quan n'hi ha de lliure igual d'eficient.

Tota l'administració pública hauria de funcionar amb software lliure i ajudar a desenvolupar-lo. En aquest sentit anem molt endarrerits com a partit, ja que en les administracions on governem amb coalició encara no hem fet aquesta aposta. Per exemple a l'ajuntament de Barcelona.

Respecte al punt 113, no només no s'ha de generalitzar el cànon, sinó revisar els cànons ja existents. Són totalment injustos i desproporcionats.

Anònim ha dit...

Relacionado con el punto 113. Creo que un pueblo ilustrado es un pueblo libre y por eso el acceso a la cultura se ha de facilitar tanto como sea posible. En consecuencia, el estado debe ayudar a la "industria" cultural a buscar formas de negocio alternativo sin perjudicar al ciudadano.

Una forma sería, por ejemplo, establecer formas de retribuir a los productores culturales (escritores, programadores, cine, músicos...)
para así poder mantener las formas actuales de acceso al arte y a la cultura mediante redes p2p, entre iguales (que, por cierto, ahora mismo se encuentran en la alegalidad -y no la ilegalidad, no es delito-).

Como ya comenté, esto podría ser recaudando unos impuestos (en CD's o como sea. El canon sería aceptable si se utilizase para este fin) y repartir éstos según la proporción de descargas, etc. Y, desde luego, realizado por un organismo público y no, como se hace ahora y con argumentación distinta, por una entidad privada (SGAE).

Anònim ha dit...

Davant l'evidència que no es compliran els terminis fixats en la Llei d'Administració Electrònica sobre l'accés telemàtic als tràmits amb l'Administració, impulsar un pla de xoc i mesures sancionadores per a les Administracions Públiques que no hagin assolit l'objectiu.